Over mij

 

Op 12 mei 1966 werd ik geboren in het Groningse Musselkanaal. Ik kom uit een gezin van 3 kinderen waarvan ik de jongste ben. Sinds ik me kan herinneren heb ik altijd getekend. Na mijn middelbare schooltijd aan het Ubbo Emmius Lyceum vertrok ik naar Kampen om daar de opleiding aan de kunstakademie te volgen. In 1989 behaalde ik mijn diploma met illustratieve vormgeving als afstudeerrichting. Ik verhuisde naar Arnhem waar ik mijn eerste opdrachten kreeg via grafisch bureau Eset.  Ik tekende vooral voor regionale kranten en vakbladen. Mijn eerste prentenboekje was voor uitgeverij Lemniscaat, De gouden gans (1992).

websitefoto.jpg           omslagdegoudengans.jpg

Daarna ging het snel en kreeg ik veel opdrachten uit de kinderboekenwereld.  Ik werk vaak samen met schrijfster Mirjam Mous. Samen met Stefan Boonen maak ik de Opa prentenboekenserie en met Corien Oranje werk ik aan een serie over juf fiep. Ook bij de boeken van Puck Piraat, geschreven door Janneke Schotveld, maakte ik de illustraties.

Ik gebruik verschillende technieken afhankelijk van de opdracht en waar ik op dat moment zin in heb. Ik werk graag met potlood, acrylverf,  aquarel, inkt en soms digitaal. Voor de illustraties van de Opa boeken gebruik ik een collagetechniek. Voor de juf fiep serie gebruik ik kleurpotloden in combinatie met  photoshop. Voor de educatieve opdrachten werk ik het liefst digitaal.

Momenteel woon ik in Velp met man Gerhard en kinderen Max en Hannah. Ik werk op  studio Funny Farm  in Arnhem samen met enkele andere illustratoren.

funnyfarmtoplocatie.jpg

Graag kom ik naar scholen en bibliotheken om iets te vertellen over mijn werk. Er wordt dan natuurlijk live getekend. Je kunt me boeken via De Schrijverscentrale: www.deschrijverscentrale.nl

workshopkinderboekenweek.jpg